V: Ik ben gevraagd om leidinggevende te worden van het team waar ik nu in werk. Maar is dat wel verstandig om te doen? Nemen mijn collega's me dan wel serieus? Wat moet ik doen?

A: Dat is vaak een gevoelige kwestie. Begrijpelijk dat je hier vragen en bedenkingen over hebt. Als leidinggevende ben je niet meer één van de collega's. Dat vraagt een hele andere opstelling van je, zeker wanneer je moeilijke beslissingen moet gaan nemen en het team je gaat bekritiseren. Dan moet je stevig in je schoenen staan en ook zelf een leidinggevende hebben die je hier in steunt. Daarnaast is het aan te raden om een managementcursus te doen om je vaardigheden te versterken. Na verloop van tijd zal men je meer kunnen gaan zien als leidinggevende en niet meer als directe collega. Lastiger is wellicht nog om van je eigen 'houding' als directe collega af te komen wanneer nog steeds in je eigen team zit. Vaak werkt het beter om de stap naar leidinggevende in een ander team te maken. Je kunt dan veel meer met een schone lei beginnen.


V: Ik ben werkende moeder en nu wordt mijn man een tijdje opgenomen in het ziekenhuis en ik wil graag bij hem zijn. Hij haalde ook altijd de kinderen van school, maar dat ga ik dan doen. Kan ik me ziekmelden op het werk zodat ik hier tijd voor heb?

A: Dit is natuurlijk overmacht. Ga met je leidinggevende in gesprek en leg je dillemma gewoon voor. Mogelijk geeft je werkgever je even de tijd om thuis de zaken te regelen, bijvoorbeeld dat je tijdelijk iemand kunt vragen om de kinderen van school te halen. Dan heb je ook even tijd om bij je man te zijn. Je kunt ook bespreken of je kortdurend zorgverlof aan kunt vragen. Daarnaast kun je eventueel een paar verlofuren opnemen. Mocht alles langer gaan duren dan kun je in overleg om, bijvoorbeeld, halve dagen te gaan werken. Ziekmelden lijkt aantrekkelijk, maar doe dit alleen wanneer je echt ziek bent. Wanneer de werkgever erachter komt dat er eigenlijk heel wat anders speelt, heb je ook nog het vertrouwen met de werkgever te herstellen. Dat maakt het ook nog eens vervelender wanneer je je een keer echt ziek moet melden.


V: Ik heb een ww-uitkering van het UWV. Via een vriend van mij krijg ik het aanbod om bij hem te komen werken in zijn nieuwe zaak. Dat wil ik graag, maar hij kan me (nog) niet betalen omdat hij pas gestart is met zijn bedrijf. Moet ik dit melden bij het UWV?

A: In bepaalde situaties kun je van het UWV toestemming krijgen om met behoud van uitkering een tijdje te gaan werken. Dit kan vaak wanneer je van de werkgever (in dit geval van deze vriend) de toezegging krijgt dat hij je na maximaal 2 maanden een contract zal aanbieden van minimaal 6 maanden. Indien het UWV jullie hier toestemming voor geeft kunnen je toch aan de slag en hoeft je vriend je gedurende 2 maanden geen salaris te betalen. Ik raad je af om het niet bij het UWV te melden dat je aan het werk gaat. Vroeg-of-laat komen zij erachter en dan kun je op een flinke korting op je WW rekenen. Soms wordt zelfs de uitkering stopgezet.


V: Een half jaar geleden ben ik met een burn-out thuis komen te zitten. Ik ben inmiddels wel weer op het werk, maar dat is twee keer in de week 3 uurtjes. Eigenlijk vind ik het heerlijk zo, maar nu wil mijn baas dat ik meer kom werken. Ik voel dat ik daar nog helemaal niet aan toe ben en veel meer tijd nodig heb. Hoe maak ik dat mijn baas duidelijk?

A: Begrijpelijk dat de rust je goed doet. Iedereen heeft bij het herstel ook zijn eigen, gezonde tempo. Te snel terug in het werk is niet goed. Hier teveel tijd voor nemen echter ook niet. Wanneer hier een meningsverschil in ontstaat tussen werknemer en werkgever is het van belang deskundig advies in te winnen bij de bedrijfsarts. Ik neem aan dat je deze ook al eerder gesproken hebt? Vraag in ieder geval via je werkgever om een gesprek bij de bedrijfsarts. Deze kan jullie adviseren bij het uitbreiden van je werkuren.


Zomaar een paar vragen die ik als arbeidspsycholoog tegenkom. Vragen waar vaak vele antwoorden op mogelijk zijn en die je dan ook krijgt wanneer je het er over hebt. Soms ook hele tegenstrijdige antwoorden, met de beste bedoelingen natuurlijk. En soms wil je ook gewoon wat anders dan dat je omgeving (de baas, het UWV, of ...) van je wil. Tja, wat doe je dan?

Nou, leg het eens aan een deskundige voor! Dan doe ik mijn best je een passend antwoord te geven waar je weer mee verder kunt, of in ieder geval mee kunt nemen in je afweging. Natuurlijk moedig ik het ook van harte aan dat andere lezers met je meedenken. Dat geeft soms weer een heel nieuw perspectief op je vraag. Leuk, inspirerend, leerzaam en soms ook confronterend. Zolang we maar respectvol blijven. Ik hoor graag van je!

Op welke vraag over je werk zoek jij een antwoord?

Stel je vraag aan de helpdesk!

06-29371983
Arbeidspsycholoog
Specialist in advies en coaching voor Mens & Werk
Stronks Psychologie
Arbeidspsycholoog, loopbaancoach en coach in Arnhem