Oplossingsgerichte coaching
Coaching van je 'innerlijke familie'
Cognitieve gedragstherapie
Bert Stronks bij RTL4 LifestyleXperience
over arbeidspsychologische coaching
Achtergrondinformatie over enkele coachtechnieken
Psycholoog NIP
eCoach Registervermelding

Registraties

Scholing en kwalificaties

WO A&O Psychologie
WO Gezondheidspsychologie
Burnout: diagnostiek & behandeling
Slaapklachten: diagnostiek & behandeling
Oplossingsgerichte Korte Psychotherapie
Basisopleiding Cognitieve Gedragstherapie
Focusopleiding Strategie & Organisatie
Cursus Arbeidsovereenkomstenrecht
Basisopleiding Casemanagement
Masterclass 1 & 2 eCoaching
Opleiding Innerlijke Familie
Masterclass Positieve Psychologie
Basisopleiding EMDR

Veerkracht

De psychologie (en ook het boeddhisme) had al vroeg mijn belangstelling, vooral waar het gaat om de enorme veerkracht die mensen van nature hebben. Door deskundig advies en coaching kunnen ondersteunen bij het versterken van je veerkracht, is wat mij drijft als arbeidspsycholoog!

Hoewel veel coachingsvragen ontstaan uit klachten, problemen of  vastlopen, stel ik dus al vanaf het begin jouw veerkracht en sterke eigenschappen centraal. Dit geeft energie en leidt tot vooruitgang.

In mijn aanpak ben ik praktisch, open, geduldig en rustig. Soms ook ik kritisch en direct. Steeds ga ik er vanuit dat jij uiteindelijk het beste weet wat voor jou goed is en werkt, jij kent jezelf tenslotte al je hele leven!

Achtergrond en loopbaan

Na mijn studie heb ik gewerkt als loopbaancoach, re-integratieadviseur en assessmentpsycholoog. Eerst in het bedrijfsleven, daarna zo'n 7 jaar bij een academisch ziekenhuis. Tegenwoordig werk ik als zelfstandig arbeidspsycholoog en loopbaancoach voor zowel particulieren als in opdracht van organisaties.

Veelal werk ik samen met anderen die betrokken zijn bij jouw proces, zoals: je partner, leidinggevende, bedrijfsarts, HR adviseur, arbeidsdeskundige, etc. Telkens gaat het om het versterken van de veerkracht en vitaliteit bij jezelf en op de plek waar je werkt zodat je steeds weloverwogen keuzes kunt maken die passen bij wie je bent, wat je wilt en wat je kunt.

Werkwijze bij coaching

Tijdens de coaching werk ik met duidelijke doelen die jij en ik samen bepalen. Soms kan het wenselijk zijn ook je werkgever te betrekken bij het bepalen van de doelen. Ook dat bespreken we samen. Vertrouwelijkheid en integriteit staan hierbij voorop, zoals ook beschreven in de beroepscode van het NIP.

De doelen houden we steeds bij de hand, waardoor de coaching overzichtelijk, kortdurend en resultaatgericht is. Door gerichte, motiverende vragen en oefeningen help ik je om je voornemen ook echt te realiseren, zodat het niet alleen bij woorden blijft.

Uiteindelijk gaat het er steeds om dat het jou brengt wat je wil bereiken of veranderen! Van groot belang vind ik, tenslotte, een goede samenwerking, openheid en duidelijkheid.
Bert Stronks
Bert Stronks
Arbeidspsycholoog

Profiel, visie en werkwijze

Stronks Psychologie
STRONKS PSYCHOLOGIE
Specialist in advies en coaching voor Mens & Werk
Arbeidspsycholoog