Stronks Psychologie
Stronks Psychologie

Online coaching zonder gedoe!

Coaching op afstand en elkaar niet live meer zien? Mis je dan niet het persoonlijke contact?
Het is inderdaad in het begin even wennen en ook echt niet voor iedereen passend.
Toch blijkt het verrassend effectief. Hieronder lees je hoe.

Coaching is een professie, online coaching een specialisatie

Liever helemaal zelf bepalen hoe en op welke momenten je aan de coaching werkt? Met online coaching kun je op elk moment en vanuit elke locatie aan de slag met je persoonlijke en professionele ontwikkeling; of je nu thuis, op vakantie of aan de andere kant van de wereld bent. Dus geen gedoe met reistijd en agendaplanning!
Online coaching
Een voorbeeld van hoe online coaching werkt zie je in de video.
Snel en duurzaam resultaat door een onderscheidend coachmodel

Duurzame resultaten al in enkele weken

Als online coach heb ik via gerichte scholing de specifieke vaardigheden en ervaring opgedaan die nodig is om je deskundig en adequaat te begeleiden. Mijn aanpak is gebaseerd op het 'Accelerated Behavioral Change Model' (ABC-model). Dit 3-fasen model onderscheidt zich door zijn versnellende en activerende karakter, en is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Deze aanpak leent zich uitstekend voor vrijwel alle vragen op het gebied van o.a. loopbaanontwikkeling en psychologische hulp, en biedt duurzame resultaten in kortere tijd dan bij de 'reguliere coaching'.
De online coach werkt op afstand en is toch persoonlijk dichtbij...

Online coaching: wat anders dan internet therapie

Online coaching is een relatief nieuwe vorm van begeleiden die sterk in opkomst is, juist vanwege de grote flexibiliteit en effectiviteit. Zoals gezegd gaat deze coaching geheel online en is daarmee dus plaats- en tijdsonafhankelijk. Dat maakt het echt laagdrempelig.  Online coaching is altijd maatwerk en ingericht naar aanleiding van jouw specifieke vraag en wensen. Het is daarmee dan ook echt wat anders dan een online zelfhulpmodule, online therapie, of coaching via Skype. Om je privacy te waarborgen werken we altijd via beveiligde online tools. Vanzelfsprekend kunnen we ook via een videosessie aan je vraag werken. Voordeel hiervan is dat we elkaar ook echt zien en spreken, wederom zonder de reistijd.
Deze vorm van coaching is makkelijk in te passen in je dagelijks leven

Flexibel en veilig vanuit huis

Bij veel coaches kun je vaak alleen op afspraak terecht. Met wat pech krijg je ook nog eens met een wachtlijst te maken. Vervelend wanneer je een urgente vraag hebt... Door het internet is dat niet meer nodig en kun je elkaar ook online ontmoeten. Veel coaches gebruiken hiervoor e-mail. Dat is handig en een leuke aanvulling op je coachtraject, vrijwel iedereen heeft immers een e-mailaccount. Wel is het daarbij erg belangrijk om op je privacy te letten en hiervoor geen gratis mailaccount te gebruiken. Je weet dan namelijk niet wie er nog meer in deze persoonlijke berichten mee kan kijken...

Wil je er echt alles uithalen dan kies je een coach die je de mogelijkheid biedt om je gehele coachtraject zo vorm te geven dat jij en de coach ook niet meer gelijktijdig aanwezig hoeven te zijn. Jij kiest dan zelf de momenten waarop je tijd en aandacht vrij kunt maken om aan je ontwikkeling te werken. Bij beeldbellen ben je uiteraard nog wel op hetzelfde moment aanwezig.
Bert Stronks

"Beginnen met online coaching is echt supereenvoudig"

We starten altijd met een telefonisch intakegesprek. Daarin vertel ik je meer over hoe online coaching gaat en bespreken we waar je aan wilt gaan werken. Daarna stuur ik je een voorstel met daarin de verwachte tijdsduur van het traject en ook de kosten.

Ga ja akkoord met het voorstel? Dan kun je direct van start met jouw coachtraject. In overleg bepalen we hoe we elkaar steeds ontmoeten. Daarvoor kunnen we gebruik maken van berichten via de mobiele telefoon (ik gebruik hiervoor de app Signal), via email en/of beeldbellen. Gewoonlijk hebben we 1 tot 3 keer per week contact en werken we aan je coachvraag.

In het begin verkennen we je coachvraag verder om zo helder mogelijk te krijgen wat je wilt veranderen. Daarna gaan we, met praktische oefeningen en opdrachten, aan de slag met wat je wilt leren of veranderen. Juist het uitproberen van ander gedrag, of het oefenen met nieuwe vaardigheden is waar online coaching het meeste effect heeft. Er is dus ruim de gelegenheid om, met de online coach bij de hand, in de praktijk te oefenen. Aan het einde van de coaching zorgen we ervoor dat je je resultaten kunt borgen met een plan voor terugvalpreventie. Tenslotte evalueren we samen je proces.

Binnen afzienbare tijd, in jouw tempo, heb je dan je doel bereikt!!

Online coaching, de voordelen op een rij:

  Zeer flexibele begeleiding
  Zeer geschikt voor ultra-korte coachtrajecten
  Sneller effect door het intensieve proces
  Frequente korte coachmomenten in de week
  Duurzame verandering door het vele oefenen
  Snel tot de kern van je veranderwens komen
  Een goed opgeleide coach tot je beschikking
  Meer inzicht door het veelvuldig schrijven
  Snel contact via app, mail of beeldsessies
Lees meer
Folder e-Coaching